WBGC program

Zenta település vízellátás fejlesztése, beruházást előkészítő megvalósíthatósági tanulmány készítése, költség-haszon elemzéssel, figyelemmel a klímaadaptációs lehetőségekre és a vízbázis felméréséből adódó adatokra

Projektazonosító: WBGC-2021.3-2021-00011

Kedvezményezett: "Kristály" Tervező, Szolgáltató és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság

Alapítás éve: 1990

Fő tevékenység: Mérnöki tevékenység, műszaki tanácsadás

Helyszín: Szerbia

Fogadó szerv: Zenta önkormányzata

Teljes költségvetés: 58.080.000,- Ft

Támogatás: 34.848.000,-Ft

Megvalósítási időszak: 2021. szeptember 01. - 2022. szeptember 30.

Projektoldal: folyamatban

Pályázatuk célja, egyrészt a vízminőségi adatok figyelemmel kísérése, adatgyűjtés és elemzés a vízbázistól a fogyasztói csapokig, másrészt a helyi egyedi adatokra, illetve a projektbeli trendelemzés és vízminőségtérkép információira alapozva a beruházást előkészítő komplex megvalósíthatósági tanulmány és költség-haszon elemzés készítése. Zenta város megfelelőnek ítélte meg a Kristály Kft szakértelmét, ennek okán a víztisztítás kérdéskörét Kristály Kft-vel közösen kívánják megoldani. A projekt véghezvitele tulajdonképpen az „előszobája” egy hosszútávú részvételnek a szerbiai víziközmű fejlesztésekben. A projekt rendkívül fontosnak tartja az összhang fenntartását a magyar aktuális külgazdasági és vízdiplomáciai törekvésekkel, emiatt fókuszál kiemelten a szerbiai piacra, mely dinamikus fejlődés előtt áll a vízipari fejlesztések területén.

A jóminőségű, megbízható magyar jelenlét évtizedeken át biztosíthatja a magyar mérnöki tudás és eredmények exportját és lehetőség szerint akár kivitelezői, üzemeltetői szinten egyaránt.

Fenntartható fejlődési célok:

6-sdg-hu.png9-sdg-hu.png11-sdg-hu.png13-sdg-hu.jpg17-sdg-hu.png

Széchényi 2020