Hírek

Zöldgazdasági Tudásközpont: Új webinárium sorozat indul a zöld pénzügyek témakörében

A Nyugat-Balkán Zöld Központ Nonprofit Kft. Zöldgazdasági Tudásközpontja újabb programsorozatát indítja el zöld pénzügyek témában, ahol többek között a zöld finanszírozási formák lehetőségeiről nyújtunk hasznos ismereteket. Az online zajló hat alkalommal jelentkező, angol nyelvű webinar sorozat a bécsi székhelyű Energy Community-vel együttműködésben valósul meg és a Magyar Nemzeti Bank fővédnökként segíti munkánkat.

Az elhangzó előadások bővítik az ismereteket a zöld kötvények nemzeti, önkormányzati és vállalati szintű tervezésének lépéseiről is, miközben az építőiparról és az energetikai átállásról is hallhatnak fontos szakmai információkat a hallgatók. Legfőbb célunk, az érdekeltek széles körének bevonása a tudásmegosztásba, beleértve a kormányzati döntéshozókat, az energiaszektor szereplőit, a tudományos szférát, valamint a civil társadalmat is.

Az első alkalomra március 24-én kerül sor, ezt követően pedig kéthetente jelentkezünk a legfrissebb témákkal a fenntartható pénzügyek területéről.

A részvétel ingyenes, viszont előzetes regisztrációhoz kötött, kérjük részvételi szándékukat írják meg a wbgc@wbgc.hu címre.

Az előadássorozat témái:

  1. Bevezetés a zöld finanszírozásba és a zöld kötvényekbe – 2022. március 24.
  2. Államkötvény-kibocsátás a nemzeti zöld programok támogatására – április 7.
  3. Zöldkötvény-kibocsátás országos és önkormányzati szinten az igazságos átmenet támogatására – április 21.
  4. Zöldkötvények fenntartható épületekbe történő befektetések támogatására – május 5.
  5. Zöldkötvények az energiaszektorba történő befektetések támogatására – május 19.
  6. ESG (környezeti, szociális, irányítási) stratégia felállítása és az ESG szempontok beépítése a pénzügyi műveletekbe – június 2.

Kép forrása: internet

Széchényi 2020