Hírek

ZGT - Újabb zöld szakértőket mutattunk be

A Zöldgazdasági Tudásközpont keretében az elmúlt hónapokban számos webináriumot tartottunk különböző témákban, mint az európai uniós LIFE program, klímavédelmi stratégiaalkotás, szennyvízkezelés, földtani mérések vagy a fenntartható városok kérdésköre. Előadóink olyan elkötelezett szakemberek voltak, akik hozzájárulnak a fenntartható jövő előmozdításához és a környezeti kérdésekkel kapcsolatos globális kihívások kezeléséhez.

Május 25-én Hankó Gergely, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének ügyvezetője ismertette a Szövetség tevékenységi körét, kitért a tagvállalatokra, beszélt a főbb rendezvényeikről, valamint projektjeikről, köztük mesélt az évente megrendezésre kerülő PET-kupáról is. Gergely előadásában kitért a Nyugat-Balkán országait is érintő hulladékgazdálkodás, valamint illegális hulladéklerakás kérdéskörére is. Az előadás angol nyelven itt érhető el: (link)

Június 14-én Hüse Csaba, a Voltrack Holding Zrt. munkatársa mutatta be cégük fő tevékenységét, a biogázon alapuló megújuló energia-termelés folyamatát. Az előadás során Csaba mesélt a biogáz erőművek előnyeiről és működéséről, üzleti kockázatokról, valamint cégük eddigi eredményeiről és jövőbeni terveiről is. Az előadás angol nyelven itt érhető el: (link)

 

 

Széchényi 2020