Hírek

Webinárium sorozatunk: a földtani mérésektől a városi fenntarthatóságig

A Zöldgazdasági Tudásközpont keretében az elmúlt két alkalommal a GeoGold Kárpátia Kft., illetve a Fenntartható Közösségek Központja engedett betekintést szakmai feladataikba.

Április 27-én Katona Orsolya, a GeoGold Kárpátia Kft. munkatársa a nyugat-balkáni térségben, illetve a környező országokban végzett földtani, vízföldtani és környezetvédelmi projektjeikről tartott előadást. Bemutatásra kerültek a mély-, valamint sekély-geotermikus vizes hőszivattyús rendszerek előnyei is a régióban. Az angol nyelvű előadást mi is megosztjuk, a projektekről további információk a GeoGold Kárpátia honlapján találhatók. https://geogold.eu/ 
Az angol nyelvű előadás itt érhető el.

Május 4-én Bartuszek Lilla, a Fenntartható Közösségek Központjának (https://fkkmagyarorszag.org/) társalapítója és ügyvezető igazgatója előadásában a Fenntartható Fejlődési Célok megvalósításához szükséges együttműködésekről beszélt, nagy hangsúlyt fektetve a nemzeti, valamint a helyi közigazgatási szintre. Az előadás során bemutatásra került a Központ települési szintű fenntarthatósági átmenet kapcsán végzett tevékenysége is, mint a települési víz- és hulladékgazdálkodás. Az angol nyelvű előadás itt érhető el.

Az előadások rendkívül hasznosnak bizonyultak, így igény esetén újra műsorra tűzzük azokat.

Előadássorozatunk folytatódik, kérjük kövessék oldalunkat további információkért.

zgt-geog-202304.png

Széchényi 2020