Hírek

Webinárium sorozat: Államkötvény-kibocsátás a nemzeti zöld programok támogatására

A Zöldgazdasági Tudásközpont új, zöld pénzügyek webináriumának második témája a zöld állam-kötvénykibocsátás volt, mint a magánbefektetők elérésének lehetséges módja. Az energiaátmenet nem tud maradéktalanul megvalósulni kizárólag állami forrásokból, a finanszírozásába szükséges bevonni magán forrásokat. Kurali Zoltán, az Államadósság Kezelő Központ Zrt. vezérigazgatója előadásában rávilágított arra, hogy az ekkora léptékű beruházásokhoz, amelyek a klímasemlegesség eléréséhez szükségesek, először is egy átgondolt stratégia kidolgozására van szükség állami szinten. Ezt követően bemutatott számos példaértékű hazai projektet, valamint ismertette a Magyar Állam által kibocsátott, rendkívül sikeres zöld kötvényeket, amelyek nagy érdeklődést kaptak szerte a világban, és többszörös igény jelentkezett a jegyzésükre befektetői oldalról.

Az előadás angol nyelven elérhető itt.

A webinárium sorozat folytatódik, következő alkalmunk április 21-én lesz, Zöldkötvény-kibocsátás országos és önkormányzati szinten az igazságos átmenet támogatására címmel.

A Zöldgazdasági Tudásközpont programjai a Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft. és az Energy Community együttműködésében a Magyar Nemzeti Bank védnökségével valósulnak meg.

img-7200.jpg

Széchényi 2020