Hírek

II. Magyar Akkumulátor Nap

A II. Magyar Akkumulátor Nap 2022. október 20-án Budapesten, a Marriott Hotelben került megrendezésre a Magyar Akkumulátor Szövetség (HUBA) és a White Paper Consulting együttműködésében, a magyar akkumulátoripar fejlődésének és európai integrációjának elősegítése érdekében. A szakmai eseményen a Nyugat-Balkáni Zöld Központ munkatársai is részt vettek.

Az eseménnyel együttesen elindult egy új kormányzati cselekvési terv a magyar akkumulátor-értéklánc fejlesztésére, valamint Magyarország 2050-re kitűzött nettó nulla klímacéljával összefüggésben. A sikeres zöld átmenetben kiemelt szerepe van a megfelelő tárolási technológiáknak és az ehhez szükséges akkumulátoroknak is.

Szijjártó Péter, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztere beszédében hangsúlyozta a magyarországi elektromobilitási és akkumulátoripari beruházások fontosságát és elmondta, hogy az akkumulátorok előállítási kapacitását tekintve Magyarország a 3. helyen áll a világon és az 5. helyen, amikor exportról van szó. Magyarország célja, hogy a keleti és nyugati befektetők és gazdaságok találkozási pontjává váljon.

Steiner Attila, az Ipari és Technológiai Minisztérium államtitkára beszédében röviden ismertette az energiaválság kezelésére irányuló magyar kormányzati tervet, valamint biztosította a hallgatóságot az elkövetkező időszak megfelelő energiaellátásáról.

img-1711.jpg

Széchényi 2020