Hírek

Energetikai beruházási lehetőségek Topolyán

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium nemzetközi klímafinanszírozási programja keretében a Nyugat-Balkánon történő szerepvállalással megvalósuló WBGC-2020/2. sz. támogatási felhíváson kedvezményezett Civil Planning Trade Kft. Topolyán tartotta „Energiahatékonysági és megújuló energetikai fejlesztési lehetőségek Topolya községben” című projektjének záró konferenciáját.

topolya.jpg

A Civil Planning Trade Kft. 43 millió forint támogatást kapott a projekt végrehajtására, amelynek keretében energetikai audit készült Topolya község önkormányzata számára megújuló energiaforrások rendszerbe állítása és a települési épületállomány energiahatékonysági beruházási lehetőségeiről. A tanulmány révén az önkormányzat, a lakosság és a helyi gazdasági szervezetek egy részletes képet kapnak a különböző beruházási szükségletekről és lehetőségekről.

A rendezvényen a Nyugat-Balkáni Zöld Központ Nonprofit Kft. is képviseltette magát, bemutatva a WBGC-program eddigi eredményeit, jövőbeni terveit és a zöldgazdasági tudásközpont kapacitásfejlesztő lehetőségeit.

A konferenciáról beszámolt a helyi sajtó is. A kapcsolódó hírek az alábbiakban találhatók:

https://www.magyarszo.rs/hu/4845/vajdasag_topolya/259032/Kihaszn%C3%A1latlan-lehet%C5%91s%C3%A9gek-topolya-energiahat%C3%A9konys%C3%A1g.htm

https://www.vajma.info/cikk/gazdasag/7912/Topolya-Az-energiahatekonysag-noveleset-celzo-fejlesztesi-lehetosegekrol-tanacskoztak.html

Széchényi 2020