Hírek

Fenntartható befektetések és zöld finanszírozás

Az egyedülálló konferencia keretében magasrangú kormányzati és európai uniós tisztségviselők, így Prof. Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Dr. Kaderják Péter energia- és klímaügyekért felelős államtitkár, valamint Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke, továbbá Magyarország és a régió meghatározó vállalatainak vezetői, pénzügyi- és tanácsadóvállalatok topmenedzserei, innovatív technológiai megoldások fejlesztői, valamit a terület elismert kutatói vitatták meg a fenntartható fejlődés hazai és nemzetközi vonatkozásait a 2050-es klímacélok tükrében.

Örlős László, ügyvezető igazgatónk a Fenntartható befektetések és zöld finanszírozás c. beszélgetést moderálta az első Budapest Climate Summit-on 2020.október 9-én.

Alberto Ninio (AIIB), Daniel James Besley (Világbank), Gyura Gábor (MNB), Marcel Janssen (Dentons) és Csepreghy Nándor (Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány) részvételével áttekintették a válságkezelő eszközök klímavédelmi hatásait, a pandémiás helyzet teremtette hátrányokat és lehetőségeket, a zöld kötvények piacait, illetve a regionális kapcsolatokat is a klímafinanszírozás területén.

Bővebb információ: http://budapestclimatesummit.com/

Sajtóközlemények:

Együtt kell érvényre juttatni a klímavédelmet, a gazdaságfejlesztést és az energiabiztonságot

Magyarország a leghatékonyabb környezetvédők közé tartozik Európában

Széchényi 2020