Hírek

A Zöld Központ a Budapest Sustainabiliy Exchange-en

A V4 szerepe a fejlődő országok fenntarthatóság felé vezető átmenetében címmel tartott workshopot a Nyugat-Balkáni Zöld Központ a Visegrad for Sustainability (V4SDG) szervezésében 2021. október 1-2. között megrendezett Budapest Sustainabiliy Exchange rendezvényen. A program idei témája a regionális együttműködés újragondolása volt azzal a célkitűzéssel, hogy párbeszéd induljon a V4 fenntarthatóság fókuszú együttműködéssé alakításáról. Az első napon a fenntarthatósági témákban jártas szakértők tartottak panelbeszélgetéseket és workshopokat az érdeklődők számára.

 A Zöld Központ munkatársai által lebonyolított workshopon a résztvevők megismerhették a négy ország - Magyarország, Lengyelország, Csehország és Szlovákia - zöld átmenetének folyamatát, valamint a fejlesztési ügynökségeik tevékenységét. A lehetséges együttműködési pontokról és a szomszédos régiók számára átadható jó gyakorlatokról termékeny vita alakult ki a résztvevők között, melynek eredményeként a regionális együttműködést, a szabályozói környezetet és a társadalmi tudatosság erősítését jelölték meg, mint legjobb példák.

 A rendezvény második napján a Zöld Központ kiállítóként vett részt a Fenntarthatósági Vásáron, ahol az érdeklődök megismerkedhettek a Zöld Központ működésével és személyesen is feltehették kérdéseiket munkatársainknak. A kétnapos nemzetközi rendezvény inspiráló hangulatban telt, a látogatók számos információval gazdagodtak a fenntarthatóság témakörében.

Széchényi 2020