Hírek

A GEOTERMIA-2021 pályázat módosítása és felfüggesztése

A GEOTERMIA-2021 pályázat módosítása és felfüggesztése

2023. 05. 15.

Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt érintetteket, hogy államtitkári, azonnali hatályú döntés értelmében a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv - Geotermikus alapú hőtermelő projektek tevékenységeinek támogatása c. pályázati kiírásban (GEOTERMIA-2021) rögzített, rendelkezésre álló kötelezettségvállalási keret kimerülésének előre jelezhetősége okán, a Nyugat-Balkáni Zöld Központ, mint Lebonyolító közleményt tesz közzé.

Jelen közleményében a Zöld Központ bejelenti, hogy a GEOTERMIA-2021 pályázati kiírásban meghatározott benyújtási határidő lejárta előtt a pályázatok benyújtásának lehetőségét az Energiaügyi Minisztérium felfüggeszti. Amennyiben a felfüggesztés dátuma előtt beérkezett projektjavaslatokról hozott döntés nem meríti ki teljesen a támogatásra rendelkezésre álló keretet, úgy az Energiaügyi Minisztérium a felfüggesztés megszüntetéséről és új benyújtási határidő tűzéséről is dönthet.

Tájékoztatjuk továbbá az érintetteket, hogy legkésőbb a felfüggesztés megszüntetésével egyidejűleg a pályázati kiírásban átvezetésre kerülnek a bányászati tevékenységeket szabályozó jogszabálycsomag 2023-as módosításai is.

A pályázati kiírás aktuális változata itt érhető el:

https://www.wbgc.hu/hu/tamogatasi-felhivasok/jelenleg-futo-felhivasok/klima-es-termeszetvedelmi-akcioterv-geotermikus-alapu-hotermelo-projektek-tevekenysegeinek-tamogatasa?callid=12&fileid=74

Széchényi 2020