Hírek

2023. évi termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékokkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási iparfejlesztési támogatási felhívás

Dr. Raisz Anikó Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkárságának kiemelt célkitűzése a korszerű hulladékgazdálkodás és a fenntarthatóság jegyében a körforgásos gazdaság alapelveinek meghonosítása a hazai hulladékgyűjtési gyakorlatban.

A körforgásos gazdaságra történő átállást segítő, az Energiastratégia Intézet Nonprofit Kft. kezelésében megvalósuló program 3 304 179 309 Ft forintos támogatási kerettel nyújt vissza nem térítendő beruházási támogatást az orosz-ukrán háború gazdasági következményei miatt kialakult likviditási nehézségeik enyhítése érdekében a termékdíjköteles termékekből keletkezett hulladékok kezelésével/előkezelésével/hasznosításával foglalkozó, vagy a támogatással létrejövő fejlesztés révén azt megvalósító mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint a nagyvállalkozások számára. A támogatás célja a körforgásos gazdaság megvalósulását elősegítő hazai komplex hulladékgazdálkodási rendszerek kialakításának, fejlesztésének, hatékonyságnövelésének, továbbá a másodnyersanyagok felhasználásának ösztönzés.

A 2023. évi termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékokkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási iparfejlesztési támogatási felhívás benyújtási határideje 2023. augusztus 14. 23:59 óra.

A támogatási felhívásra Magyarországon bejegyzett jogi személyiséggel rendelkező gazdasági társaságok nyújthatnak be támogatási kérelmet, amelyek a termékdíjköteles termékekből keletkező hulladékok kezelését/előkezelését és további kezelésre történő átadását/hasznosítását végzik, vagy a támogatási igényben szereplő fejlesztés révén azt megvalósítják.

A teljes támogatási felhívás az alábbi linken érhető el: https://www.wbgc.hu/hu/tamogatasi-felhivasok/jelenleg-futo-felhivasok/2023-evi-termekdijkoteles-termekekbol-keletkezo-hulladekokkal-kapcsolatos-hulladekgazdalkodasi-iparfejlesztesi-tamogatas

Széchényi 2020