Múltbéli események

A Nyugat-Balkáni Zöld Központ nyitó rendezvénye

A Nyugat-Balkáni Zöld Központ 2020. február 13-án közzétette a Központ által kezelt első támogatási felhívást, amely a nyugat-balkáni régióban megvalósuló zöld beruházások előkészítésének folyamatát támogatja. A közzétételre egy az Innovációs és Technológiai Minisztériummal, az Eximbankkal és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával együttműködésben megszervezett esemény keretén belül került sor.

Az esemény célja a Nyugat-Balkáni Zöld Központ bemutatása mellett az újonnan kiírt támogatási felhívás népszerűsítése volt, továbbá a rendezvény lehetőséget teremtett személyes konzultációra, illetve az érdeklődők első kézből ismerhették meg a jelentkezés feltételeit és részleteit.

Dr. Botos Barbara, az ITM klímapolitikáért felelős helyettes államtitkára többek között kitért arra, hogy 2020 második felében egy a jelenlegihez hasonló célú második támogatási felhívás kiírására is sor kerül. Galambos Attila, az MKIK nyugat-balkáni tagozatának elnöke kiemelte az MKIK és a tagozat lokális kapcsolati hálójának jelentőségét, amelyre a magyar vállalkozások támaszkodhatnak a régióba irányuló tevékenységeik során. Szőcs Gábor, az Eximbank igazgatója a bank üzletfejlesztési megoldásait mutatta be. A Központ részéről Dr. Örlős László ügyvezető igagzgató bemutatta tevékenységünket, Benedek Gábor vezető tanácsadó pedig ismertette a támogatási felhívás részleteit.

Az esemény keretében a Nyugat-Balkáni Zöld Központ együttműködési megállapodásokat írt alá stratégiai partnereivel: az Eximbankkal és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával.

A rendezvény sikerét a nagyszámú résztvevői létszám illusztrálta, a környezetiparban jártas hazai vállalkozások részvételével.

Széchényi 2020